sluit
Doneer direct

De reis van je leven

World Teacher

Onderwijs zit in je hart. Kinderen laten leren. Verder helpen in hun leven. Je wilt ook jezelf blijven ontwikkelen. Hoe blijf je met volle energie voor de klas staan? World Teacher biedt een onvergetelijke leerreis naar het hart van je werk!

World Teacher is het Edukans programma voor professionalisering van (bijna-)leerkrachten en schoolleiders.  Je reist voor 14 dagen naar Malawi, Ghana, Kenia, Oeganda, Suriname of India. Tijdens de reis werk je met studenten en ervaren onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland aan beter onderwijs, hier en dáár.

World Teacher in twee minuten

Voor wie?
Het programma is er voor alle onderwijsprofessionals:

  • Leraren PO en VO.
  • IB’ers, RT’ers en zorgcoördinatoren.
  • Schoolleiders, afdelingsleiders en coördinatoren.
  • Docenten MBO, HBO en WO.
  • Pabo-, alpo- en lvo-studenten.

“Ik heb de betrekkelijkheid van het leven leren kennen en prachtige mensen ontmoet die me de waarde van het bestaan en het onderwijs weer hebben laten zien.”

Wat ga je doen?
In mei, juli of oktober ga je op reis. Tijdens de reis staat ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken ze na met de collega’s uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie. Je geeft soms zelf ook les (co-teaching) en als student maak je kennis met mede studenten op de lokale pabo in het land. Schoolleiders coachen hun collega’s in het land en verzorgen workshops. Na de reis is er een terugkomdag.

Lees meer over de reizen

lees meer

Wat levert het op? 

  • Je verbetert en verdiept je onderwijscompetenties.
  • Je groeit in flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en verbetert je communicatieve vaardigheden.
  • Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het ontwikkelingsland.
  • Je draagt bij aan de concrete invulling van burgerschap op school.
  • Je ontvangt een certificaat met de door jou verbeterde competenties.

Goed voorbereid op reis
Voor de reis volg je in Nederland drie verplichte trainingsdagen (inclusief één overnachting). Daarin besteden we aandacht aan je eigen leerdoelen en volg je workshops over onder meer interculturaliteit, activerende didactiek, reflectie, video-interactie en je reisland.

Jouw actie voor onderwijs
Ook in Nederland kom je in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Je werft € 1.000 sponsorgeld. Hiermee kunnen jouw collega’s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die jullie tijdens de reis inzetten.

Met je eigen actiesite op www.inactievooredukans.nl roep je eenvoudig je omgeving op om je te steunen en volgen de thuisblijvers je reis op de voet. Natuurlijk kun je ook een goede-doelenactie starten op jouw school en je leerlingen betrekken bij je reis.

Voor wie is het?

Docenten, schoolleiders, bijna-docenten, onderwijsprofessionals.

Waarom?

Verbetering van je eigen onderwijscompetenties en werken aan goed onderwijs in het ontwikkelingsland.

Wanneer is het?

Mei-, zomer- of herfstvakantie.

Ga met ons op reis

Beoordeeld met een 8,3!

Reis jij met ons mee? Door als world teacher op reis te gaan werk je aan je eigen competenties als leerkracht en aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Onze reizen worden door de deelnemers beoordeeld met een 8,3!

Aanmelden

Andere manieren om te helpen